Jazz Nights at Lundsgaard Gods, Kerteminde, 24-25/9-2021 

Info vedr. Jazz Nights – Holstebro/Struer nedenfor!

Det idylliske gods Lundsgaard danner rammen for festivalen Jazz Nights 24-25/9-2021. 

Det er med stor glæde at Lundsgaard Gods åbner dørene for denne fantastiske 2 dages Jazz Festival. Festivalen er kommet i stand på opfordring af den international anerkendte jazztrommeslager Anders Mogensen, som i længere perioder har opholdt sig på Lundsgaard. Mogensen udtrykker det således: Lundsgaard Gods er et helt fantastisk sted, og jeg har igennem mange år haft lyst til at lave rytmisk musik i de fantastiske rammer.” Siger Anders og fortsætter: “I de fantastiske rammer opstår der noget helt unikt, man ikke får, når man opholder sig i byer som New York eller Paris, nemlig roen og fordybelsen. Dette gør at koncerter på Lundsgaard, fremstår meget stærke og sansende.”

Det 2 dages program er blevet et spænd mellem den kæmpe talentmasse jazz scenen besidder, kombineret med internationale jazz stjerner. 

Det bliver to dage med intens musik i afslappede rammer. 

24/9  

Young Generation of Jazz

19:30 Rahel Talts

Rahel Talts – Piano

Mariusz Prasniewski – Bas

Jesper Lørup – Trommer 

Findes der fantastiske jazzmusikere i Tallinn, Estland? 

Kom ud på Lundsgaard Gods og find ud af dette, når den fantastiske pianist Rahel Talts åbner Jazz Nights ved Steinway flyglet. Med sig har hun et sammentømret rytme team bestående af to yngre musikere fra henholdsvis Polen og Danmark. 

20:30 Shie Said

Sofie McQueen – vokal og guitar

Ida Vermehren – vokal og guitar

Hvem kan ikke lide melodiske numre kombineret med sang i særklasse til smagfuld guitarakkompagnement? 

Shie Said er udsprunget af et sangskriver kursus på Engelsholm højskole. De har sammen fundet en egen “sound”, som er dragende for alle ens sanser. De benytter sig af avanceret harmonik, men forstår at udnytte dette, så lytteren bæres ind i Shie Said’s personlige univers. Fang dem live mens de ikke er for dyre! 

21:30 Bandingo 

Donatas Petreikis, Sax. 

Toke Lynggaard, Guitar. 

Gunnar Sjur Ringøen, Orgel. 

Jeppe Bredahl, Trommer

Er du til ud udadvendte grooves på en fredag aften? 

 – Sidste koncert på Jazz Nights første aften er Bandingo! De fire musikere er blomsten af Danmark jazzungdom. De leverer udadvendte rytmer, så man får svært ved at sidde stille, men der må forhåbentlig godt danses, denne aften! 

Entré: 150kr

Køb Billet: 

https://place2book.com/da/sw2/sales/gtmi7f4vj1

25/9:

15:00 Børnejazz koncert: Haletudserne, grammy nomineret børnejazz 

Entré: 50 børn 

Grammynominerede Haletudserne leverer en medlevende, inkluderende og imødekommende børne jazzkoncert. De 7 musikere tilhører den unge elite, og har allerede  gjort sig bemærket i mange sammenhænge. Kom på Lundsgaard Gods og høre en fantastisk børnekoncert! Alle aldre er velkomne. 

19:30 Jakob Bro – Solo 

Jakob Bro – Guitar

Jakob Bro er en ener på sit instrument. Han indspiller for det legendariske pladeselskab ECM, og turnerer i hele verden. Mao han hører til den absolutte Jazz elite. Denne aften er han i selskab med sig selv, i et personligt og udadvendt univers, som får en til at tænke på længsel og inderlighed. Gå ikke glip af et verdensnavn i Kerteminde. 

21:00 Mathias Heise Nordic Quartet

Mathias Heise – Mund Harmonika

Erlend Slettevoll – Piano

Steinar Raknes – Bass

Anders Mogensen – Trommer

Er mundharmonikaen det mest nostalgiske instrument i Jazzen? 

Find ud af dette når den unge jazzstjerne Mathias Heise træder op på Lundsgaard Gods’ scene. Med sig har han 2 af den norskejazzscenes helt store profiler. Sidste mand er trommeslageren Anders Mogensen. Der er lagt op til et musikalsk topmøde af internationale dimensioner. 

Entré: 200kr 

Køb Billet til hele dagen her: 

https://place2book.com/da/sw2/sales/muahr6j9h0

Studenter rabat: 2 dage for 100kr max 50 billetter  ialt 

Jazz Nights er økonomisk støttet af Kerteminde Kommune, Statens Kunstfond og Dansk Jazz Musikerforening. 

Jazz Nights – Holstebro/Struer

Jazz Nights 2021 – Holstebro Struer – 26/9-2/10-2020

I et broget og multikulturelt samfund afspejler kulturen sig i denne mangfoldighed. Og med over et år med Corona søger mange ind i nostalgien og den tid vi havde før Coronaen. Jazz Nights 2021 er et udtryk for dette. Et udtryk for det nostalgiske fælleskab. Jazz musikken er i disse år i en rivende udvikling, uanset hvilken del af jazzen man foretrækker. Det afspejler Jazz Nights.

Jazz Nights er en udløber af den international anerkendte kammermusik festival Klassiske Dage, som igennem de sidste 4-5 år har præsenteret enkelte jazzkoncerter og klassiske koncerter med elementer fra jazzmusikken. Derfor er det nærliggende at Jazz Nights nu bliver en underliggende jazzfestival under Klassiske Dage. Jazztrommeslageren Anders Mogensen er initiativtager på opfordring af Klassiske Dages kunstneriske leder, fløjtenisten, Janne Thomsen.

Mogensen udtrykker det således: “Jeg har igennem snart 30 år turneret over det meste af verden. Jeg har set udviklingen af den moderne jazz, både som udøvende musiker og som underviser. Talentmassen er enorm, uanset hvor man kigger hen på kloden. Jeg vil meget gerne, med Jazz Nights, præsentere en natlig pendant til Klassiske Dage, og vise mangfoldigheden af jazz musikken”.

Årets temaer for Klassiske Dage er “Nostalgi” og fejringen af tangoens mester Astor Piazolla. To temaer som passer perfekt til jazzmusikkens mange facetterede udtryk. Tangoen har ladet sig inspirere af jazzen og omvendt – mange jazzmusikere har søgt inspiration i den sydamerikanske stilart. Og nostalgien er en uundværlig ingrediens i enhver jazzkoncert. Har man nogensinde været til en jazzkoncert uden en nostalgisk og længselsfuld jazzballade?

For at afspejle mangfoldigheden og rummeligheden på jazzscenen, er programmet også lavet, så etablerede navne deler scene med den unge elite.

Som en naturlig udvikling af Jazz Nights har Anders Mogensen taget kontakt til nogle af de mest visionære koncert arrangører i det Vestjyske: Struer Jazzklub, Subhuset i Holstebro ved Ulrik Skeel, Holstebro Musikskole og Underhunden på Hotel Scaumburg. Jazz Night bliver en sprudlende oplevelse, kun gjort muligt med dette samarbejde.

26/9:

Mathias Heise Nordic Quartet(N/DK) – Belonging in Jazz

Mathias Heise – Mundharmonika Erlend Slettevoll – Piano(N) Steinar Raknes – Bass(N) Anders Mogensen – Trommer

Er mundharmonikaen det mest nostalgiske instrument i Jazzen?
Find ud af dette når den unge jazzstjerne Mathias Heise træder op på Struer Musikskoles scene. Med sig har han 2 af den norskejazzscenes helt store profiler. Sidste mand er trommeslageren Anders Mogensen. Denne koncert markerer åbningen af Jazz Nights. En ny jazzfestival, som løber af staben i Struer og Holstebro i dagene 26-29/9.

Søndag 26/9, kl. 14(Brunch fra kl. 13), Struer Musikskole, Bredgade 6, 7600 Struer Billetpris i døren: 150kr og 100kr for medlemmer.
Information vedr køb af lille frokost tallerken: http://www.struerjazzklub.dk/. – serveres kl 13.

Billetsalg:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/nke06qd72q

27/9:

Andorra Masterclass
Mandag 27/9, kl. 16-17:30, Holstebro Musikskole, Bisgårdmark 16, 7500 Holstebro Gratis adgang
Billet hentes her:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/kdlyl40vpm

Kresten Osgood Artist talk på Slagteriet
Mandag 27/9, kl. 18-19, Subhuset, Vendersgade 14, 7500 Holstebro Gratis adgang
Billet hentes her:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/48m6y8v91i

19:30: Andorra – Fusion Revisited

Simon Krebs – Guitar
Mads la Cour – Trompet/Flygelhorn
 Morten Jørgensen – Bas
Nikolaj Bundvig – Trommer

Peter Kohlmetz Møller – Keyboard

Fem fyrige fusionsgutter fra Fyn – finder nostalgien frem i en opdateret fusions verden. Der er lagt op til et brag af en koncert med dette hold. De har været rundt omkring. Boet i Berlin og København, men er alle vendt hjem til føde øen. De er hver især kendt fra orkestre som Soul Station, Danmarks Radios Big Band og Eclectic Moniker.
Gå ikke glip af dette stjernehold!

21:00: Kresten Osgood Quintet – The legacy of jazz

Kresten Osgood – Trommer Jeppe Zeeberg – Piano Erik Kimestad – Trompet Mads Egetoft – Tenor Sax Matthias Petri – Bas

Kan du lide overraskelser i hverdagen? Så er en koncert med Kresten Osgood Quintet lige hvad du trænger til.
Trommefænomenet Kresten Osgood returnerer til det Vestjydske med denne fantastiske kvintet. Der bliver spillet jazz med respekt for traditionen, ikke desto mindre kan alt ske!

Mandag 27/9, Subhuset, Vendersgade 14, 7500 Holstebro Billetpris: 150kr – 70 stk

Billetsalg:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/9344671wne

28/9:

Malthe Kaptain /Anders Mogensen Generation Masterclass
Tirsdag d. 28/9 kl. 16. Sted: Holstebro Musikskole, Bisgårdmark 16, 7500 Holstebro Gratis Adgang
Billetafhentning:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/i62fk18vds

Jakob Bro Artist talk
Tirsdag d. 28/9 kl. 18. Sted: Subhuset, Vendersgade 14, 7500 Holstebro

Billetafhentning:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/9jx1kgh1b3

19:30: Jakob Bro Solo – Solo expressions of loneliness

Jakob Bro – Guitar

Jakob Bro er en ener på sit instrument. Han indspiller for det legendariske pladeselskab ECM, og turnerer i hele verden. Mao han hører til den absolutte Jazz elite. Denne aften er han i selskab med sig selv, i et personligt og udadvendt univers, som får en til at tænke på længsel og inderlighed. Gå ikke glip af et verdensnavn i Holstebro.

21:00: Malthe Kaptain Quintet – The Young generation and the Jazz Heritage

Simon Olderskog Albertsen – Trommer

Artur Tuznik – Piano

Matthias Petri – Bas

Malte Kaptain – Trompet

Cesar Joaniquet – Tenorsax

Denne quintet spiller udadvendt moderne jazz, men fokuserer også på det indadvendte og følelsesbetonede. Det er fem musikere, som på trods af deres unge alder, allerede har spillet med en hel perlerække af jazzkorifæer, bl.a. dem Ralph Moore og Jorge Rossy.
Ny moderne jazz a la 2021.

Tirsdag 28/9, Subhuset, Vendergade 14, 7500 Holstebro Billetpris: 150kr – 70 stk

Billetsalg:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/lz6emzw2zk

29/9:

Blå time 

– brydningslinjen mellem klassisk og jazz

Musikalsk stævnemøde mellem Klassiske Dage og Jazz Nights

Oplev en aften med fokus på brydningslinjen mellem jazz og klassisk musik i denne koncert med latinske undertoner, skæve vinkler og stor dynamik. Lige fra velkendte klassiske guitar toner af Albeniz, via Daniel Nelsons “Overcoming the monster”, inspireret af Christopher Bookers “Seven Basic Plots: Why we tell stories”, hvorefter der rundes af med jazz og klassisk forenet med Marcelo Nisinman på bandoneon som samlingspunkt. 

Musik af tangoens mester, Piazzolla, Nisinman, de Falla, Albéniz m.fl.

Alberto Mesirca – guitar, Anders Mogensen – trommer, Marcelo Nisinman – bandoneon, Matthias Petri – bas,  Christoffer Sundqvist – klarinet, Janne Thomsen –  fløjte, Artur Tuznik –  klaver, Irina Zahharenkova – klaver

Ons. 29. sep. 19.00 – 21.00, Nørrelandskirken

Døesvej 1, 7500 Holstebro 

DKK 150,- inkl. gebyr DKK 30,-

Link til billetter

21:30
Anders Mogensen meets the Locals Childhood Memories

Traditionen tro er der koncert med de lokale MGK lærere, som alle er fantastiske musikere. Denne aften i selskab med den navnkundige Anders Mogensen. Der er lagt op til musik skrevet af alle lærere, med fokus på inderligheden af jazz musikkens udtryk.

Onsdag 29/9, kl. 21:30, Holstebro Musikskole, Bisgårdmark 16, 7500 Holstebro Billetpris: 50kr
Billetsalg:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/9wv6s6m3gm

30/9:

Artur Tuznik Trio – Polish remembrance

Artur Tuznik – Piano
Matthias Petri – Bas
Anders Mogensen – Trom
mer

KD’s åbnings aften afsluttes med en kort koncert med den fremragende pianist Artur Tuznik og hans trio. Artur hører til den internaionale elite både i den klassiske og rytmiske verden.

Torsdag 30/9, Kl. 22:30 Hotel Schaumburg/Underhunden

Billetsalg:

https://www.place2book.com/sw2/sales/3ut8311z3j

1/10:

Into the Soul – Basement Groove, featuring Morten Mosgaard, vokal

Længes du efter en god gang dyb soul jazz, som vi husker det fra 1960’erne? Kan du lide et svedigt hammond orgel kombineret med en soul fuld saxofon? Så skal du afslutte din aften efter Klassiske Dage i selskab med Basement Groove. Som et ekstra jazz krydderi præsenterer Basement Groove sangeren Morten Moesgaard, som er garant for en soul fuld og jazzet vokal.

Medvirkende:

Frederik Larsen – saxofon Finn Kjær Andersen – orgel Søren Bo Addemos – guitar, Jesper Bo Knudsen – trommer Morten Mosgaard, vokal

http://www.mortenmosgaard.dk,

Sted: Underhunden/Hotel Schaumburg
Billetpris: 100kr
Billetsalg:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/rcsuj3bznr

2/10:

Ellington – In Memoriam

The Jazz Seekers
Guest: Christoffer Sundquist

The Jazz Seekers er en dynamisk og udadvendt guitar trio. Den fantastiske guitarist Niclas Knudsen har et yderst personligt tag på Duke Ellingtons udødelige klassikere spillet på Slide guitar.

Niclas Knudsen – Guitar Johnny Åman – Bas
Anders Mogensen – Trommer

Lørdag 2/10 kl 12:00-14:00
Sted: Underhunden/Schaumburg
Billetpris: 150kr – 40stk
Billetsalg:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/66kktbydus

Der sælges et vist antal online, de resterende kan købes ved indgangen, men der er ingen garanti. Så hvis man vil sikre sig billet foreslår vi at man køber online.

Tak %l: SK, Holstebro Kommune, Holstebro Musikskole, Holstebro Musikskoles Stø8eforening, Struer Musikskole, Struer Jazzklub, Struer Musikskole, Subhuset, Slagteriet, DTA, Ulrik Skeel/NTL-Odin Teatret, Dansk Jazzmusiker Forening, Hotel Schaumburg, Dansk Musiker Forbund, Jazzklub 93, Jazz 78.