Anders Mogensen Trio

Anders Mogensen Trio feat. Gary Thomas /Daniel Franck 

Gary Thomas (USA) – Tenorsax
Daniel Franck (SWE) – Bas
Daniel Franck (SWE) – Bas

Ny CD, udgives i efteråret 2013 på Steeplechase Outlook.

På turné 5-14/4-2014

Den amerikanske saxofonist og Miles Davis Alumni Gary Thomas er efter mange år tilbage i Danmark. Gary, som tidligere har arbejdet med så prominente musikere som trommeslageren Jack DeJohnette og fusions ikonet John McLaughlin, er denne gang forenet i et samarbejde med bassisten Daniel Franck og trommeslageren Anders Mogensen.

Anders Mogensen har tidligere turnéret og indspillet med Gary. Anders udtrykker sit samarbejde med Gary således:

“Gary er en all time hero for mig, det var en drøm at have ham med på min første cd: “Taking Off”(indspillet i NYC 1994), og jeg er super glad for at vi nu genoptager samarbejdet”.

Trioen samledes i januar 2013 for at spille en mindre turné i Danmark og Sverige, og for at indspille Anders’ nye cd.

Genforeningen mellem Gary og Anders var yderst vellykket og med bassisten Daniel Franck som ankermand, indspillede denne trio en yderst vellykket cd, hvor man ydermere kan høre den unge fremadstormende pianist Carl Winther.

Anders Mogensen har siden starten af 1990 været en markant skikkelse på den danske og internationale jazzscene. Han har medvirket på op mod 100 cd udgivelser og vundet grammy’s i Danmark og Norge. Anders har turnéret og indspillet med musikere som Matthew Garrison, Tim Berne, Marc Johnson og Steve Swallow.

Ankermand for denne trio er den rutinerede bassist Daniel Franck, som igennem de sidste mange år har været et “first call” på den europæiske jazzscene, og bl.a. turnéret med musikere som Carsten Dahl, Jens Winther, Kenny Werner og Donny McCaslin.

Denne trio har i januar måned indspillet ny cd, som forventes at være på gaden primo juni måned 2013.

Lyt til to live tracks på:
www.soundcloud.com/amogensen1